Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب زندگینامه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با عنوان سرباز ولایت توسط انتشارات قاف اندیشه منتشر شد. ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۷ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، کتاب زندگینامه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با عنوان سرباز ولایت توسط انتشارات قاف اندیشه منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر در دویست صفحه بوده و برای اولین بار به بازگویی زندگی و ناگفته‌های سردار شهید شلیمانی پرداخته و از سلوک عملی و رشادت‌های وی سخن گفته است.

سرنوشت زندگی جوانی که به عشق حاج قاسم و مکتب فکری وی راه را پیدا کرده و زندگی معنوی انتخاب نموده بخش دیگر این اثر است که به صورت داستان کوتاه ارائه گردیده است.

کتاب‌خوانی کودکان اردبیلی از برنامه‌سازی مدیران سابق تا وعده‌های مدیر جدید / وضعیت ‌مطالعه ‌مطلوب نیستاز «خانم مربی» تا «آقای کتاب»؛ انتشار 30 اثر راه یار در قالبی جدیددر خانه بمانیم، کتاب بخوانیم| «پیدایش و شکل‌گیری تعلیم و تربیت نوین در ایران عصر مشروطیت»؛ موانع نخبه‌پروری در ایران چه بود؟

مرتضی کرامتی مشکینی که قبل از آن کتاب‌های مختلفی از وی به زیور طبع آراسته شده و کتاب‌های وی به زبان ترکی استامبولی چاپ شده نویسنده این کتاب فاخر است.

کتاب سرباز ولایت به ناگفته‌هایی از حسن و خلق سردار اشاره نموده و جایگاه وی را در دنیا و رسانه‌ها یک شخصیت و لیدر محبوب ارائه نموده است.

با مطالعه این اثر علاوه‌بر رشادت‌ها، خدمات، زندگی نظامی و شخصی سردار آشنا خواهید شد بلکه به زندگی عرفانی و سیر و سلوک سردار نیز آشنا خواهید شد که بخش اعظم آن برای اولین بار مطرح منتشر می‌شود.

انتشارات قاف اندیشه با چاپ این اثر علاقه‌مندان را به مطالعه این سردار نام آشنا سوق میدهد و این اثر با قطع رقعی و صفحه آرایی گرافیکی به کار خود خاتمه داده است که صفحه آرایی و طرح جلد این اثر نیز توسط مهدی نیک‌نظام صورت پذیرفته است.

گفتنی است؛ در گوشه‌هایی از این اثر فاخر چنین آمده است: 

زندگی انسان‌های بزرگ از آن‌جایی آغاز می‌شود که به عالم ملکوت ایمان داشته و خدا را در زندگی اصل قرار داده، و با سیر و سلوک عملی به لقا الله دست یافته‌اند.

از نگاه عرفا اهداف نهایی عالم خلقت رسیدن به لقا الله است و هر کس در این نشا توانست با مجاهدت نفسانی به آن درجه نائل آید به لذات مافوق دست یافته و به اهداف خلقت و بندگی دست می‌یابند.

به تعبیر یکی از عرفای ربانی، انسان‌هایی که در این عالم خودشان را درست نکرده‌اند در عالم برزخ باید مراحل خدا شناسی را تحصیل نمایند و به همین منظور شب موقع تحصیل مردگان است و رفتن به قبرستان در این موقع مکروه است.

بنابراین زندگی با تحصیل حاصل به اهداف مد نظر نائل می‌شود و آن یا مجاهدت نفسانی به دست نمیاید.

زندگی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی عارفانه بوده و عاشقانه سپری شده و سال‌ها با مجاهدت نفسانی برای رسیدن به لقا الله بوده است.

گریه‌ها و زمزمه‌های عارفانه وی و خلوت‌ها و شب‌نشین‌های سردار، چه غوغایی در این عالم درست کرده بود و چه لذت‌هایی با معبود برده و عاشقانه به مناجات و نجوا پرداخته بودندو در تاریخ نیر همه این‌ها ثبت و تاثیر معنویات وی تا ابد در این عالم ماندگار خواهد شد.

در تاریخ امروز باید از سردار به عنوان یک شخصیت مافوق مجاهدت یاد نمود و در دروس پایه تا سطح و دانشگاه در همه مقاطع زندگی علمی  از رشادت‌های وی گوشزد و به عنوان  الگو معرفی گردد.

در تاریخ باید قرن‌ها بگذرد تا شخصیتی مثل ایشان متولد و در دل‌ها حکومت کند، وی بیش از آن‌که فرمانده نظامی باشد فرمانده دلها بود و در دلها نفوذ می‌کرد و به خاطر تاثیر نفس و انفاس قدسی حضرت‌ش، شخصیت وی در خارج از مرز و در میان مستضعفان جهان یک چهره شاخض و محبوب تلقی می‌شد و همه  این‌ها جز روح پاک و انفاس قدسی و لطف الهی نمی‌تواند باشد.

یکی از موفقیت‌های چشمگیر این سردار عزیز تبعیت از رهبری بوده و به عنوان استاد و شاگردی در تمامی عرصه‌ها گوش به فرمان ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای بودند و خط و مشی رهبری را یک امر مبرز برای عاقبت بخیری معرفی نموده‌اند.

در این رساله به بررسی سیر و سلوک عرفانی آن شهید والامقام پرداخته و برای اولین بار با یک رویکرد دیگری به این عرصه خواهیم پرداخت.

نام این اثر را به خاطر تبعیت از رهبری و دوری از زخارف و زرق و برق دنیایی و طبق علاقه وافر حضرت‌ش به عنوان سربازی "سرباز ولایت" گذاشتیم که امید است عزیزان با الگو قرار گرفتن راه شهدا و بالاخض شهید والا مقام سردار سپهید حاج قاسم سلیمانی در راه بندگی ساعی و  به درجات آن بزرگواران نائل آییم.

انتهای پیام/‌146/ش

R41374/P/S6,49/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهید حاج قاسم سلیمانی عنوان سرباز سرباز ولایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۳۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: سیمین دانشور نویسنده و مترجم ایرانی ۸ اردیبهشت سال ۱۳۰۰ در شیراز زاده شد. او سومین فرزند محمدعلی دانشور (پزشک) و قمرالسلطنه حکمت بود. دوره ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه انگلیسی‌زبان مهرآیین گذراند.

در سال ۱۳۱۶ اولین مقاله‌اش را با نام «زمستان بی‌شباهت به زندگی ما نیست» در نشریه‌ای محلی چاپ کرد. در سال ۱۳۱۷ به تهران آمد و مدتی در شبانه‌روزی آمریکایی تهران ساکن شد و آموزش زبان انگلیسی را پی گرفت. بعد در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد.

در سال ۱۳۲۰ به‌عنوان معاون اداره تبلیغات خارجی در رادیو تهران استخدام شد. علی‌اکبر کسمایی و احمد شاملو از همکاران او در رادیو بودند. سیمین دو سال بعد، یعنی در سال ۱۳۲۲ از کار رادیو کناره‌گیری کرد و در روزنامه ایران مشغول به کار شد. از این زمان به بعد، او با نام مستعار «شیرازی بی‌نام» برای نشریات مختلف مقاله نوشت و ترجمه کرد.

در ۱۳۲۷، اولین کتاب خود را با نام «آتش خاموش» نوشت. این اثر نخستین مجموعه داستانی بود که به قلم زنی ایرانی چاپ شد. داستان‌های این مجموعه با نقدهای منفی بسیاری مواجه شد. در ۱۳۲۸ با مدرک دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و یک سال بعد با جلال آل‌احمد، نویسنده و مبارز اجتماعی مطرح آن سال‌ها ازدواج کرد. این ازدواج تا مرگ نابه‌هنگام آل احمد در سال ۱۳۴۸، به‌مدت ۲۰ سال دوام داشت.

همزمان با سالروز تولد سیمین دانشور در گزارشی به مرور زندگی این نویسنده پرداختیم که مشروح آن در ادامه می‌آید؛

تحصیل در آمریکا

دانشور در شهریور ۱۳۳۱ با دریافت بورس تحصیلی از مؤسسه فولبرایت به دانشگاه استنفورد آمریکا رفت و در رشته زیبایی‌شناسی تحصیل کرد. در این سفر نامه‌هایی که بین او و جلال رد و بدل شد که بعدها در کتابی به نام «نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل‌احمد» توسط انتشارات نیلوفر منتشر شد. در مدت تحصیل در آمریکا «باغ آلبالو»، دشمنان چخوف»، «بئاتریس آرتور شنیتسلر» و «رمز موفق زیستن» دیل کارنگی را هم ترجمه و منتشر کرد.

بازگشت به ایران و ادامه کار نویسندگی

دانشور در سال ۱۳۳۴ به ایران بازگشت و در هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران مشغول تدریس شد. سپس مدیریت مجله نقش و نگار را پذیرفت و «کمدی انسانی» سارویان و «داغ ننگ» ناتانیل هاتورن را ترجمه کرد.

در ۱۳۳۷ کتاب «همراه آفتاب» نوشته هارولد کورلندر را ترجمه و منتشر کرد. تا اینکه در سال ۱۳۳۸ به‌عنوان دانشیار کلنل علینقی وزیری در رشته باستان‌شناسی و تاریخ هنر دانشگاه تهران مشغول به کار شد. کار تدریس او در دانشگاه تهران تا بیست سال بعد، یعنی سال ۱۳۵۸ که از دانشگاه تهران بازنشسته شد، ادامه یافت.

در سال ۱۳۴۰، دومین مجموعه داستان خود با نام «شهری چون بهشت» را منتشر کرد. دانشور، همراهِ همسرش جلال آل‌احمد، عضو کانون نویسندگان ایران بود. و در نخستین انتخابات، فروردین ۱۳۴۷ به‌عنوان رئیس کانون نویسندگان ایران برگزیده شد. در تیر ۱۳۴۸ رمان «سووشون» را منتشر کرد که مشهورترین رمان او است و تا به حال به هفده زبان ترجمه شده‌است. بسیاری از منتقدان این اثر را یکی از ماندگارترین آثار ادبی فارسی می‌دانند. دو ماه بعد از انتشار «سووشون»، در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، جلال آل‌احمد درگذشت.

دانشور در سال ۱۳۵۱ کتاب «چهل طوطی» را منتشر کرد. این کتاب ترجمه‌ای است از مجموعه‌ای از حکایت‌های هندی که لین یوتانک، نویسنده چینی، در کتابی به نام The Wisdom of Indiaجمع‌آوری کرده‌است. این کتاب که تنها همکاری آل‌احمد و دانشور به حساب می‌آید که توسط انتشارات موج به چاپ رسید.

در سال ۱۳۶۱ کتابی را به نام «غروب جلال» را منتشر کرد. این کتاب از دو بخش تشکیل شده‌است: بخش اول کتاب، با نام «شوهرم جلال» در سال ۱۳۴۱ و در زمان حیات آل‌احمد نوشته شده‌است. دانشور این کتاب را با وصف آل‌احمدِ نویسنده آغاز می‌کند، افکار و ویژگی‌های اخلاقی او را از منظر خود توصیف می‌کند و به جنبه‌های فردی، اجتماعی و سیاسی زندگی او می‌پردازد. بخش دوم کتاب، تقریباً بیست و یک سال بعد نوشته شده‌است. در این بخش، دانشور خاطره روز درگذشت آل‌احمد را روایت می‌کند. نام کتاب، از همین بخش دوم گرفته شده‌است.

در سال ۱۳۷۲، اولین کتاب از سه‌گانه سیمین دانشور، به نام «جزیره سرگردانی» منتشر شد که به دغدغه‌های روشنفکران ایران در دهه ۴۰ و ۵۰ می‌پرداخت. در ۱۳۷۶ مجموعه داستان «از پرنده‌های مهاجر بپرس» با همکاری نشر نو و نشر کانون چاپ شد. در سال ۱۳۷۸ یادنامه جلال آل‌احمد توسط علی دهباشی منتشر شد که گفت‌وگویی مفصل با دانشور را شامل می‌شد. جلد دوم تریلوژی دانشور، «ساربان سرگردان»، در سال ۱۳۸۰ را چاپ کرد.

دانشور در گفت‌وگو با ناصر حریری گفته‌است او و جلال آل‌احمد هر چه می‌نوشتند، به هم نشان می‌دادند اما او هرگز اجازه نمی‌داده جلال در نوشته‌هایش دست ببرد. همچنین دانشور هیچ‌گاه از نثر آل‌احمد که دست‌کم سه دهه یکه‌تاز میدان نویسندگی بود، تأثیر نپذیرفت و زندگی مشترک در شیوه نگارش او اثر نگذاشت و استقلال خود را حفظ کرد.

درگذشت

سیمین دانشور در ۳۰ تیر ۱۳۸۶ به‌علت مشکلات حاد تنفسی در بیمارستان پارس تهران بستری شد. با بستری شدن او شایع شد که وی درگذشته‌است اما این خبر تکذیب شد. او در ۲۲ مرداد ۱۳۸۶ با تشخیص تیم پزشکی از بیمارستان پارس مرخص شد. دانشور پس از یک دوره بیماری آنفولانزا، عصر روز ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ برابر در ۹۰ سالگی در خانه‌اش در تهران درگذشت. قبر سیمین دانشور در قطعه هنرمندان بهشت زهرا است.

الهام قاسمی

کد خبر 6089822 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • یادواره شهید دانشجو در روستای داربیدخون
  • یادواره شهید دانشجو در خانوک
  • سردار فدوی: مستکبرین عالم فکر نمی‌کردند روزی در منطقه غرب آسیا اساس آن‌ها زیر سوال برود
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد
  • به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟